فواید و خواص زرشک
زرشک یک نوع میوه درختی است که میوههای آن رنگ سرخ زیبایی دارند. این درخت همیشه سبز است و برگهای پهنی دارد. از این میوه برای مصارف مختلفی به ویژه دارویی بسیار استفاده میشود. زرشک یک نوع میوهای است که خاصیت سمزدایی و آرام بخش دارد که در برابر بسیاری از بیماریها مقاومت میکند. از این ماده غذایی میتوانید در انواع غذاها استفاده نمایید. شرکت مهرآیین هواره بر این تلاش است تا زرشک مهرآیین را با بهترین کیفیت به مشتریان عزیز ارائه نماید .
خواص زرشک در سلامتی بدن
در ادامه نیز با ما همراه باشید تا به بررسی خواص زرشک بپردازیم. شما عزیزان نیز میتوانید این اطلاعات کامل و جامع را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
مزایای استفاده از زرشک
بهبود هضم غذا
همان طور که میدانید، همه میوهها سرشار از فیبر میباشند که برای سلامت بدن بسیار مفید است. زرشک نیز حاوی مقادیر بالایی از فیبر است که به هضم بهتر غذا کمک میکند. علاوه بر فیبر، نیز دارای خاصیت ضد باکتری و ضد قارچ است که عفونت را از بدن دفع میکند. این خاصیت نیز باعث میشود، تا بسیاری عفونتها و التهابهایی که از بیماریهای عفونی ایجاد میشوند، نیز از بین بروند.
درمان گلو درد
یکی دیگر از خواص زرشک، این است که سرشار از ویتامین سی میباشد. این باعث میشود تا به برخی دردهای خفیف مانند گلودرد سرماخوردگی کمک کند.
درمان اسهال
اسهال به دلیل ایجاد برخی باکتریهایی است، که درمان آن با زرشک انجام میشود. البته در زمانی که شرایط خوبی ندارید، بهتر است به پزشک مراجعه نمایید.
کنترل قند خون و دیابت
زرشک یکی از مواد غذایی است که برای کاهش سطح قند خون مفید میباشد. همچنین تحقیقات نشان داده است که خوردن زرشک به علت آن که بربرین در آن وجود دارد، میتواند به پایین آمدن سطح قند خون کمک کند. به همین دلیل، خوردن زرشک یک روش طبیعی و مفید برای جلوگیری از ابتلا به دیابت نیز محسوب میشود.
بهبود جریان خون
از دیگر فواید زرشک بهبود جریان خون میباشد . خون برای آن که به خوبی در بدن جریان داشته باشد، به مواد مغذی و اکسیژن کافی نیاز دارد. با خوردن زرشک، رگهای خون در بدن شل میشوند و خون بهتر در بدن جریان پیدا میکند. این نیز باعث میشود تا از بروز بیماریهای قلبی نیز جلوگیری شود.
درمان کم خونی
یکی دیگر از خواص زرشک، درمان کم خونی میباشد. کم خونی هنگامی رخ میدهد که سطح آهن در بدن کاهش یابد. آهن نیز بسیار برای سلامت بدن انسان ضروری است. اما ممکن است در برخی مواقع حتی با خوردن مواد غذایی سرشار از آهن، همچنان به کم خونی دچار شوید. زرشک به دلیل آن که دارای ویتامین سی بالایی میباشد، میتواند باعث جذب بیشتر آهن در بدن کمک کند.
سلامت دستگاه گوارش
همان طور که اشاره کردیم، زرشک حاوی مقادیری از بربرین میباشد. این ماده در بهبود سلامت دستگاه گوارش بسیار موثر است. زرشک همچنین دارای خاصیت آسترینجنت و یا منقبضکنندگی است. این خاصیت باعث میشود تا مشکلات و دردهای گوارشی را حتی سریعتر از آنتی بیوتیکها درمان کند.
پاک کننده کبد
پاکسازی کبد یکی دیگر از خواص زرشک میباشد . کبد یکی از بخشهای مهم بدن میباشد که در پاکسازی سموم از بدن نقش مهمی دارد. خوردن زرشک، به صورت منظم میتواند کبد را از سموم تمیز و پاکسازی کند. با پاکسازی کبد، بدن نیز به صورت طبیعی سموم را دفع میکند.
برای خرید آنلاین زرشک مهرآیین میتوانید اینجا کلیک نمایید
انواع زرشک
با توجه به اینکه زرشک دارای فواید فراوانی میباشد، انواع گوناگونی نیز دارد، که بسیار پرطرفدار هستند. از انواع زرشک در بسیاری از غذاها مانند: تهچین و زرشک پلو با مرغ و آبگیری استفاده میشود.
از این رو که تشخیص زرشک با کیفیت و مرغوب کار بسیار سختی میباشد. پیشنهاد ما به شما برای خرید مطمئن، محصولات مهرآیین و زرشک مهرآیین است، تا شما بتوانید با خیال راحت زرشک تازه و با کیفیت را خریداری و مصرف نمایید.
ما در این قسمت قصد داریم تا برای آگاهی بیشتر، شما را با انواع زرشک و خصوصیات آن آشنا کنیم پس با ما در ادامه همراه باشید.
- زرشک سیاه
زرشک سیاه در مناطق کوهستانی مانند خراسان جنوبی و استان های مرکزی کشور به صورت خودرو رشد میکند. این نوع زرشک به دلیل وحشی و خودرو بودن ارگانیک، نایاب و گران قیمت است.
ماده اصلی تشکیل دهنده زرشک سیاه، بربرین میباشد. بربرین یک نوع نمک آلکالوئید بوده که خواص زرشک سیاه بسیار بوده و برای کاهش قند و سلامت قلب استفاده میشود. این نوع زرشک به دلیل کمیاب بودن و خواص دارویی فراوانی که دارد، معمولا بیشتر برای آبگیری استفاده میشود.
- زرشک قرمز
زرشک قرمز یکی از متداولترین نوع زرشکها است که معمولا در اکثر نقاط ایران تولید شده و از آن برای مصرف های غذایی استفاده میشود، این نوع زرشک به دلیل زیاد بودن آن، هم به صورت تازه و هم به شکل خشک و بستهبندی شده بسیار در دسترس است.
زرشک قرمز به سه نوع زرشک پفکی، زرشک دانه اناری و زرشک کوهی تقسیم میشود، این سه مدل زرشک تنها از جهت شکل ظاهری و نوع خشک شدن باهم فرق دارند که در ادامه هر کدام را به صورت جداگانه مورد یررسی قرار میدهیم.
- زرشک پفکی
زرشک پفکی همانطور که از نامش پیداست به شکل پفکی بوده و بسیار پرطرفدار است. این نوع زرشک معمولا در اوایل فصل پاییز آماده برداشت میباشد، کشاورز در این زمان زرشک را با شاخه از درخت جدا کرده و به انباری تاریک و بدون رطوبت منتقل میکند. پس از گذشت زمان طولانی بین سه تا شش ماه وقتی که زرشکها به طور کاملا یکدست خشک شدند آنها را از شاخه و سنگ تمیز و جدا کرده و وارد بازار میکنند.
زرشک پفکی رنگ قرمز روشن و حالت پفکی و سبکی دارد و به دلیل زمان طولانی که صرف خشک شدن آن میشود، بسیار مرغوب و با کیفیت بوده و دارای عطر و طعم خوشی است.
- زرشک دانه اناری
زرشک دانه اناری نیز بسیار خوش رنگ و طعم است، این نوع زرشک همانند زرشک پفکی در اوایل فصل پاییز برداشت میشود اما با این تفاوت که در زرشک دانه اناری نیازی به قطع کردن شاخه نیست، در برداشت این نوع زرشک در همان ابتدا زرشک را با خوشه از شاخه جدا میکنند.
بعد از جدا کردن زرشک از خوشه، آن را در برابر نور آفتاب بر روی پارچهای پهن کرده و خشک میکنند، پس از خشک شدن زرشکها با دمیدن باد و با استفاده از دستگاه ها و تجهیزات مخصوصی مانند سورت، اقدام به جدا کردن خرده شاخه ها و تیغهای آن مینمایند تا آماده مصرف شود.
زرشک دانه سیاه به دلیل جدا شدن از خوشه، زمان کمتری صرف خشک شدن میکند و رنگ آن بخاطر نور آفتاب تیره و مزه آن کمی تلخ میباشد، از این جهت کمتر در مصارف غذایی استفاده میشود و مشتری زیادی ندارد، اما قیمت آن نسبت به دیگر نوع زرشکها مناسبتر است.
- زرشک کوهی
زرشک کوهی مانند زرشک سیاه در کوهستان رشد میکند اما با این تفاوت که زرشک کوهی بیشتر در مناطق جنگلی و مرطوب شمال وجود دارد، این زرشک دارای دانه های ریز به رنگ قرمز پر رنگ میباشد. زرشک کوهی به صورت خودرو رشد میکند و ارگانیک است همچنین از کیفیت بالایی برخوردار میباشد. از این رو بیشتر برای صادرات استفاده شده و در بازار داخلی کشور کمتر پیدا میشود.
از زرشک کوهی به دلیل خواص فراوان علاوه بر مصارف غذایی، برای آبگیری نیز استفاده میشود. زمان کشت این نوع زرشک در اوایل فصل پاییز، بسته به شرایط آب و هوایی و میزان بارندگی است.
آیین مهرورزی با محصولات مهرآیین
جهت پیگیری و شرکت در مسابقات مهرآیین صفحه اینستاگرام مهرآیین را دنبال نمایید.
عالی بود سپاس❤