مصرف بیش از حد هر نوع مایعی می تواند برای بدن مضر باشد در این مقاله از مهرآیین به عوارض مصرف زیاد چای سبز اشاره می کنیم.
ده مورد از عوارض مصرف زیاد چای سبز
-
EGCG موجود در چای سبز، آهن را متصل می کند و باعث کم خونی و کمبود آهن می شود.
کم خونی 1.62 میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد به دلیل کمبود آهن، سطوح پایین هموگلوبین خون ایجاد می شود مطالعات تحقیقاتی نشان می دهد که نوشیدن بیش از حد چای سبز در روز ممکن است باعث کمبود آهن شود که منجر به کم خونی و/یا کاهش تعداد RBC می شود. دکتر Matam Vijay-Kumar، استادیار ایالت پن، توضیح می دهد که کاتچین خاص چای سبز، EGCG (اپی گالوکاتچین گالات)، با آهن متصل می شود. این کارایی EGCG را به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی کاهش می دهد و همچنین جذب آهن را مسدود می کند.
-
کافئین موجود در چای سبز با برخی داروها تداخل دارد
کافئین یک محرک CNS (سیستم عصبی مرکزی) است. به همین دلیل است که یک فنجان چای سبز به شما احساس شادابی و انرژی می دهد. نکته مهم این است که مصرف مقادیر زیاد چای سبز در حین مصرف برخی داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند. داروهای خاصی مانند سایمتیدین، آنتیبیوتیکهایی مانند سیپروفلوکساسین، انوکساسین (پنترکس)، تروافلوکساسین (ترووان)، اسپارفلوکساسین (زاگام)، نورفلوکساسین (چیبروکسین، نوروکسین)، گرپافلوکساسین (راکسار)، فلوکونازول، داروهای بیهوشی مانند پیدازولبیتها.
-
چای سبز در دوران بارداری ممکن است باعث نقص مادرزادی شود
چندین مطالعه نشان می دهد که نوشیدن بیش از حد چای سبز در دوران بارداری ممکن است تأثیر منفی بر مادر و نوزاد داشته باشد. مصرف بیش از 300 میلی گرم کافئین در روز خطر ابتلا به فشار خون در دوران بارداری را افزایش می دهد
-
کافئین موجود در چای سبز ممکن است باعث هیپوکالمی و تشنج شود
هیپوکالمی با سطوح پایین پتاسیم در خون مشخص می شود. پتاسیم برای انقباض عضلات و عملکرد پروتئین های بدن مهم است. نوشیدن بیش از حد چای سبز ممکن است سطح پتاسیم را کاهش داده و منجر به ضعف عضلانی شود.
-
عصاره چای سبز ممکن است برای کبد سمی باشد
بسیاری از مردم برای کاهش وزن و بهره مندی از سایر فواید چای سبز، چای سبز مصرف می کنند. اما مطالعات نشان می دهد که مصرف بیش از حد چای سبز می تواند نتیجه معکوس داشته باشد و باعث آسیب کبدی شود. اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) ده درصد از عصاره چای سبز را تشکیل می دهد. غلظت های بالاتر EGCG ممکن است باعث سمیت میتوکندری شود که احتمالاً منجر به سمیت کبدی می شود.
-
مسمومیت با کافئین باعث سردرد، سرگیجه و استفراغ می شود
مصرف بیش از 400 میلی گرم کافئین در روز ممکن است باعث سمیت کافئین شود. سمیت کافئین معمولاً با سردرد، حالت تهوع، استفراغ، لرز، تپش قلب و گرگرفتگی مشخص می شود دوزهای بالاتر کافئین ممکن است باعث کاهش فشار خون به زیر سطح طبیعی شود . با این حال، افرادی که به کافئین حساس هستند ممکن است علائم مسمومیت با کافئین را در دوزهای کمتر نیز نشان دهند .همچنین گزارش هایی از افزایش فشار خون در دوزهای معمولی کافئین چای سبز گزارش شده است. محققان در مرکز پزشکی مونموث، ایالات متحده، نسبت به استفاده از قرصهای کافئین OTC که همراه با سایر محرکهای سیستم عصبی مصرف میشوند، احتیاط میکنند. این قرص ها یا مکمل های کافئین حاوی دوزهای بالاتری از کافئین هستند. مصرف اینها ممکن است باعث فیبریلاسیون دهلیزی و گاهی حتی مرگ شود
- کافئین موجود
در چای سبز ممکن است عملکرد تیروئید را مختل کند
از دیگر عوارص مصرف زیاد چای سبز اختلال در عملکرد تیروئید میباشد . کاتچین های چای سبز برای کاهش خطر سرطان تیروئید شناخته شده است. اما مصرف بیش از حد کافئین چای سبز ممکن است عملکرد تیروئید را مختل کند. در مطالعات بر روی موشها، مصرف روزانه 120-150 میلیگرم بر کیلوگرم کافئین در دوران بارداری ممکن است باعث کاهش وزن نوزاد شود.
مطالعه ای که در مرکز ملی سرطان، توکیو، ژاپن انجام شد، نشان داد که مصرف چای سبز ممکن است خطر ابتلا به سرطان تیروئید را در زنان یائسه افزایش دهد. از سوی دیگر، ممکن است همین خطر را در زنان یائسه کاهش دهد. کاتچین های چای سبز در دوزهای بالا ممکن است باعث عملکرد غیر طبیعی تیروئید شود.
-
کافئین چای سبز ممکن است باعث ضعف استخوان شود
یکی دیگر از عوارض مصرف زیاد چای سبز تاثیر آن بر تراکم استخوان است . بنیاد ملی پوکی استخوان هشدار می دهد که کافئین بیش از حد ممکن است از جذب کلسیم جلوگیری کند. هم موش ها و هم مطالعات انسانی نشان می دهد که عصاره چای سبز (GTE) یا مصرف بیشتر چای سبز میزان تجمع استخوان را کاهش می دهد، خطر شکستگی را افزایش می دهد و تراکم معدنی استخوان را کاهش می دهد. همچنین ممکن است باعث تحلیل استخوان در افراد مسن شود.
-
کافئین چای سبز ممکن است باعث اضطراب و بی خوابی شود
در حالی که دوزهای پایین چای سبز ممکن است به القای خواب و کاهش استرس کمک کند، دوزهای بالاتر می تواند منجر به بی خوابی و اضطراب شود. کافئین موجود در چای سبز یک محرک سیستم عصبی است. مصرف بیش از 300 میلی گرم کافئین در روز ممکن است کیفیت خواب را کاهش دهد و باعث بی خوابی، تحریک پذیری، افسردگی، عصبانیت و اضطراب شود.
-
چای سبز ممکن است از لخته شدن خون جلوگیری کند
یکی دیگر از عوارض مصرف چای سبز خصوصا در افرادی که از رقیق کننده های خون استفاده میکند خاصیت رقیق سازی خون آن است . وارفارین یک داروی رایج ضد لخته شدن خون است که برای درمان لخته های خون و کاهش خطر حمله قلبی و سکته تجویز می شود. دانشمندان دریافته اند که کافئین چای سبز از عملکرد وارفارین جلوگیری می کند. تحقیقات نشان می دهد که کافئین متابولیسم وارفارین را مهار می کند. بنابراین، افرادی که تحت درمان با وارفارین قرار می گیرند باید از محصولات غنی از کافئین مانند عصاره چای سبز یا مقادیر بیش از حد چای سبز اجتناب کنند. ویتامین K موجود در چای سبز نیز وارفارین را مهار می کند. اگر از وارفارین یا هر داروی ضد انعقاد دیگری استفاده می کنید از مصرف چای سبز خودداری کنید.
سخن آخر
نوع چای سبز می تواند تاثیرات زیادی بر روی سلامتی داشته باشد سعی کنید از برندهای معتبر مانند چای سبز مهرآیین که به راحتی در هرجایی از کشور قابل دسترس است خرید کنید.